Pentru 4 portii; Timp de preparare: 10 minute; Timp de coacere: 30 minute

Avantaje:

  • Cel mult 3g grasimi / 100g
  • Cel mult 1.5g grasimi saturate / 100g
  • Cel mult 5g zahar / 100g
  • Cel mult 0.3g sare / 100g
  • Reteta indicata si in dietele vegetariene

 

Ingrediente:

  • 2 cepe de dimensiune medie, taiate in felii subtiri
  • 400g cartofi dulci, decojiti si taiati cuburi
  • 5 catei de usturoi, cu coaja
  • ulei pentru gatit
  • 500g rosii cherry, taiate in jumatati
  • 300g paste fusilli
  • 350g sparanghel, feliat si taiat in bucati de 4cm
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingura de zahar
  • 4 lingurite de patrunjel proaspat tocat
  • 2 lingurite de ulei de masline extravirgin

 

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul la 200* Celsius. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. Se aseaza ceapa, cartofii dulci si usturoiul in tava si se ung cu ulei. Se coc timp de 20 de minute sau pana cand se inmoaie si capata o crusta aurie. Se adauga rosiile in tava si se pun la copt pentru inca 8-10 minute.
  2. Intre timp, se fierb pastele intr-un vas cu apa clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga sparanghelul in ultimele 2 minute din timpul de fierbere. Cand sunt gata, se scurge apa.
  3. Se adauga legumele coapte, sucul de lamaie, zaharul, patrunjelul si uleiul de masline peste paste. Se decojeste usturoiul, apoi se adauga in amestecul obtinut. Se asezoneaza cu piper negru proaspat macinat, se amesteca bine, apoi se imparte compozitia in 4 boluri pentru servire.

 

Informatii nutritionale/ 1 portie:

  • Calorii – 485
  • Proteine – 15.1 g
  • Grasimi – 9.1 g
  • Grasimi saturate – 1.4 g
  • Fibre – 11.9 g
  • Zahar – 17.8 g
  • Sare – 0.2 g
  • Calciu – 105 mg
  • Carbohidrati – 91.4 g
  • Fier – 3.6 mg