Social media
1

Pentru 4 portii; Timp de preparare: 10 minute; Timp de coacere: 30 minute

Avantaje:

Cel mult 3 g grasimi / 100g

Cel mult 1.5 g grasimi saturate / 100g

Cel mult 5 g zahar / 100g

Cel mult 0.3 g sare / 100g

Reteta indicata si in dietele vegetariene

 

Ingrediente:

2 cepe de dimensiune medie, taiate in felii subtiri

400 g cartofi dulci, decojiti si taiati cuburi

5 catei de usturoi, cu coaja

ulei pentru gatit

500 g rosii cherry, taiate in jumatati

300 g paste fusilli

350 g sparanghel, feliat si taiat in bucati de 4 cm

sucul de la 1 lamaie

1 lingura de zahar

4 lingurite de patrunjel proaspat tocat

2 lingurite de ulei de masline extravirgin

 

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul la 200* Celsius. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. Se aseaza ceapa, cartofii dulci si usturoiul in tava si se ung cu ulei. Se coc timp de 20 de minute sau pana cand se inmoaie si capata o crusta aurie. Se adauga rosiile in tava si se pun la copt pentru inca 8-10 minute.
  2. Intre timp, se fierb pastele intr-un vas cu apa clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se adauga sparanghelul in ultimele 2 minute din timpul de fierbere. Cand sunt gata, se scurge apa.
  3. Se adauga legumele coapte, sucul de lamaie, zaharul, patrunjelul si uleiul de masline peste paste. Se decojeste usturoiul, apoi se adauga in amestecul obtinut. Se asezoneaza cu piper negru proaspat macinat, se amesteca bine, apoi se imparte compozitia in 4 boluri pentru servire.

 

Informatii nutritionale/ 1 portie:

Calorii – 485

Proteine – 15.1 g

Grasimi – 9.1 g

Grasimi saturate – 1.4 g

Fibre – 11.9 g

Zahar – 17.8 g

Sare – 0.2 g

Calciu – 105 mg

Carbohidrati – 91.4 g

Fier – 3.6 mg

Social media
1