Pui cu lamaie

Pentru 4 portii; Timp de preparare: 20 minute

Avantaje:

  • Fara lactoza
  • Fara gluten
  • Continut redus de grasimi
  • Continut redus de sare

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de malai plus 1 lingurita suplimentara de malai, pentru sosul de piper negru
  • 600g de piept de pui fara piele, feliat subtire

 

Pentru sos:

  • 1 lamaie, 1/4 ceasca de suc
  • 1/3 ceasca de supa de pui, fara sare
  • 1 lingura de otet de vin alb
  • 2 linguri de miere lichida
  • Recipient spray cu ulei
  • 1 ceapa mare, feliata
  • 1 bucata de ghimbir proaspat (3 cm), decojit, taiat betisoare
  • 1 manunchi de frunze de spanac sau varza chinezeasca, fierte la aburi
  • 4 cesti de orez fiert
  • 2 cepe verzi, tocate

 

Mod de preparare:

  1. Se presara malaiul cu piper si se toarna pe o farfurie. Se tavaleste puiul prin malai.
  2. Pentru prepararea sosului, intr-un castron se amesteca ingredientele mentionate mai sus, impreuna cu lingurita de malai suplimentara. Se amesteca bine si lasa deoparte.
  3. Se incalzeste wok-ul la temperatura inalta si se pulverizeaza cu ulei. Se caleste puiul timp de 2-3 minute sau pana cand devine auriu. Se inlatura din wok si se lasa deoparte.
  4. Se pune wok-ul din nou la temperatura inalta. Se mai pulverizeaza cu putin ulei. Se adauga ceapa si ghimbirul. Se calesc timp de 2 minute sau pana capata un aspect auriu. Se adauga sosul si se fierbe amestecul timp de 2-3 minute sau pana cand se ingroasa usor. Se adauga din nou puiul in wok. Se mai tine pe foc inca 1-3 minute sau pana cand carnea este patrunsa suficient.
  5. Se serveste cu garnitura de spanac si orez. Se asezoneaza cu ceapa verde.

 

Informatii nutritionale/ 1 portie:

  • Kilojuli – 1840
  • Calorii – 440
  • Proteine – 41  g
  • Grasimi – 7 g
  • Grasimi saturate – 2 g
  • Fibre – 4 g
  • Zahar – 13 g
  • Sodiu – 200 mg
  • Calciu – 180 mg
  • Carbohidrati – 55 g
  • Fier – 3 mg