Pentru 4 portii; Timp de preparare: 25 minute

Avantaje:

Poate fi consumata si de catre persoanele cu diabet

Saraca in grasimi

Continut redus de sodiu

 

Ingrediente:

400g taitei cu ou

100g fasole verde, pastaile taiate in jumatati

100g mazare, decojita

1 gramajoara de broccolini sau broccoli, taiat in bucati de 4cm

1 lingura de ulei de susan sau ulei de masline

4 cepe verzi, tocate

400g fileu din piept de pui, taiat in fasii

1/3 ceasca (80ml) de sos de prune

2 linguri de suc de lamaie verde

1/3 ceasca de coriandru proaspat

 

Mod de preparare:

  1. Se prepara taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se lasa deoparte. Fasolea verde, mazarea si broccolini se pregatesc la aburi pana cand se fragezesc. Se lasa deoparte.
  2. Intre timp, se incalzeste o tigaie teflonata in care se adauga ulei. Se pun ceapa si puiul in tigaie si se prajesc timp de 3-4 minute, pana cand puiul se rumeneste capatand un aspect auriu.
  3. Se amesteca sosul de prune, sucul de lamaie, taiteii si legumele. Se serveste amestecul ornat cu coriandru.

 

Informatii nutritionale/ 1 portie:

Kilojouli – 1290 kJ

Calorii – 308 cal

Proteine – 29 g

Grasimi – 5 g

Grasimi saturate – 1 g

Fibre – 5 g

Zahar – 10 g

Sodiu – 350 mg

Calciu – 90 mg

Carbohidrati – 35 g

Fier –  3 mg