Social media
1

Primele reglementari americane referitoare la produsele lactate au fost stabilite in 1980 si recomandau limite in ce priveste consumul de grasimi saturate (care se gasesc mai ales in lactate) si au fost vehement combatute de catre industria produselor lactate. Aceasta a sponsorizat diverse grupuri care minimizeaza potentialul risc pentru sanatate al consumului de lactate, folosind studii care sa induca publicul in eroare. Niciun studiu finantat in intregime de catre industria produselor lactate nu a prezentat rezultate nefavorabile.

 

Nu numai ca produsele lactate au un continut ridicat de grasimi saturate, dar sunt si sarace in ce priveste componentele benefice, cum ar fi antioxidantii, ergotioneina (un aminoacid care poate contribui la protejarea celulelor organismului) si fibrele. In plus, produsele lactate contin colesterol, grasimi trans, endotoxine, acid N-glicolil-neuraminic (un tip de zahar simplu pe care corpul uman nu il poate procesa) si colina, toate aceste elemente putand creste riscul de aparitie a inflamatiilor, afectiunilor inimii, diabetului sicancerului, ducand la cresterea ratei mortalitatii.

 

Hormonii din lapte:

Hormonii din produsele lactate (inclusiv din laptele degresat) pot favoriza aparitia acneei si contribuie, de asemenea, la riscuri precum: pubertate prematura, sarcini multiple (gemeni, tripleti – care pot constitui un risc atat pentru mama, cat si pentru copii), cancer la san, cancer de prostata, precum si alte forme de cancer care apar pe fond hormonal, slabirea calitatii lichidului seminal, exces de estrogen si afectiuni cardiovasculare.

 

Pesticidele din lactate:

Substantele toxice folosite asupra pasunilor si transmise apoi in produsele lactate pot fi responsabile pentru legatura dintre consumul de lactate si riscul sporit de cancer, Parkinson, niveluri reduse ale testosteronului si obezitate. Pesticidele si antibioticele se pot acumula in grasimile din lactate. De exemplu, in urma unui studiu privind alimentatia copiilor din California, s-a descoperit ca principala sursa de pesticide interzise o reprezentau produsele lactate.

 

Consumul de produse lactate este asociat cu o gama vasta de afectiuni cum ar fi: imbatranirea prematura, supraponderabilitatea, cangrene, astm bronsic la copii, constipatie, prediabet si diabet, cancer de prostata precum si alte forme de cancer, boli ale inimii, dereglari hormonale, Parkinson, artrita reumatoida, hipertensiune arteriala, aparitia ridurilor, colita ulcerativa, vaginita si scleroza multipla.

 

Lactatele si emisiile de gaze:

In plus, consumul produselor lactate influenteaza si incalzirea globala, intrucat vitele reprezinta unul dintre principalii participanti la emisia de gaze cu efect de sera.

Social media
1