Ai nevoie de ajutor? 0728.001.177
Luni - Vineri, intre 9:30 si 19:00
Tarif Livrare: 14 RON LIVRARE GRATUITA pentru comenzi de peste 300 RON
0728.001.177
Luni - Vineri, intre 9:30 si 19:00
Descriere scurta:
bogata in carbohidrati complecsi, proteine si fibre;
nu contine gluten, fiind indicata in boala celiaca.
Faina este obtinuta din miez proaspat de nuca de cocos, uscat si degresat.
Spre deosebire de faina de grau, orz si secara, faina de cocos nu contine gluten. Boala celiaca sau intoleranta la gluten poate cauza balonare, dureri abdominale, tulburari de tranzit intestinal sau o absorbtie deficitara a nutrientilor din alimente. De aceea, daca ai astfel de probleme, poti folosi cu succes faina de cocos.
Faina de cocos contine carbohidrati complecsi care se elibereaza treptat in organism. Insulina din organism are rolul de a transforma zaharul in exces in grasime. De aceea, este de preferat sa consumi carbohidrati complecsi, pentru ca nivelul de glucoza si de grasimi din sange va fi mai scazut.
De asemenea, acest produs este bogat in fibre alimentare. O lingura cu faina de cocos are 5 grame de fibre, spre deosebire de faina de grau integrala (0,8 grame de fibre intr-o lingura) sau faina alba de grau (0,2 grame de fibre intr-o lingura). In plus, o mare parte din fibrele care se afla in faina de cocos sunt insolubile, ceea ce iti da senzatia de satietate pe o perioada mai mare de timp, imbunatateste sanatatea colonului si ajuta impotriva constipatiei. Faina de cocos contine mai multe fibre decat unele fructe si legume.
Faina de cocos contine mai multe proteine prin comparatie cu faina de grau. O portie de 100 de grame de faina de cocos contine 19 grame de proteine, iar faina de grau contine doar 10 grame.
Administrare:
Inlocuiti 15-25% faina obisnuita cu cea de cocos. Poate fi folosita la prepararea prajiturilor, a aluaturilor pentru tarte, dar si in sosuri sau diferite feluri de smoothie.
Faina de cocos absoarbe foarte rapid toate celelalte ingrediente, ca ouale, laptele, uleiul sau apa. Tineti cont de acest lucru si adaugati in plus apa, comparativ cu retetele clasice cu faina de grau.
Faina de cocos are gust de nuca cocos, este evident. Daca nu va place acest gust, dar vreti, totusi, sa o folositi, iata cum poate fi mascata aceasta aroma: pentru retetele dulci se poate adauga cacao, iar pentru cele sarate, puneti pudra de usturoi sau de ceapa.
Atentionare: Faina de cocos este extrem de absorbanta, asa ca trebuie pastrata intr-un recipient care se inchide etans, iar apoi pusa intr-un loc uscat si racoros.
Faina din miez proaspat de nuca de cocos - 400 grame
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comanda