Ai nevoie de ajutor? 0728.001.177
Luni - Vineri, intre 9:30 si 19:00
Tarif Livrare: 14 RON LIVRARE GRATUITA pentru comenzi de peste 300 RON
0728.001.177
Luni - Vineri, intre 9:30 si 19:00
Descriere scurta:
Xylitolul (un carbohidrat cu structura cristalizata), cunoscut si ca zaharul din mesteacan, este un indulcitor natural ce se regasese in coaja acestuia dar si in diferite fructe si legume. Se gaseste indeosebi in fructe, boabe, ciuperci, salata verde, in scoarta unor arbori si in coceanul de porumb. De exemplu, o ceasca de zmeura contine mai putin de 1g de Xylitol. In concluzie, un adult consuma zilnic cateva sute de miligrame de xylitol din legume si fructe.
Xylitolul este cel mai dulce dintre toti substituentii zaharului, iar gustul este foarte asemanator cu al acestuia. Spre deosebire de zahar, care are 4,1 kcal, Xylitolul are doar 2,4 kcal si o putere de indulcire egala cu acesta.
Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Se recomanda la prepararea alimentelor, la indulcirea bauturilor, prajiturilor, deserturilor, preparatelor calde sau reci, lichiorurilor, compoturilor, etc. Este ideal pentru cei care nu doresc, sau nu au voie sa consume zahar deoarece Xylitolul nu determina aceeasi crestere a nivelului de glucoza in sange precum preparatele obisnuite.
Deoarece xylitolul are un comportament asemanator cu cel al zaharului, se dizolva, se amesteca, deci se poate folosi ca substituent al acestuia.
Reduce cu eficienta riscul aparitiei cariilor si a infectiilor respiratorii. Studiile care au analizat xylitolul ca supliment al zaharului sau din punct de vedere al proprietatilor sale dietetice, au evidentiat faptul ca a scazut semnificativ incidenta noilor cazuri de aparitie a cariilor, s-a oprit cresterea dimensiunii cariilor si, intr-o oarecare masura, micile leziuni carioase deja existente au inceput sa dispara.
Efectele benefice ale xylitolului sunt pe termen lung si probabil sunt si definitive. Procentul incidentei noilor carii a ramas scazut si peste ani dupa efectuarea cercetarilor. S-a dovedit si faptul ca xylitolul ajuta si in eliminarea bacteriilor din gura si din caile respiratorii superioare.
Unele diete presupun vointa de fier, autocontrol si fermitate. Dar gustul xylitolului – dulce si racoritor, fara a lasa vreun gust neplacut in gura – este nu numai placut dar si savuros.
Administrare:
In curele de slabire si in cazul diabetului zaharat: Xylitolul se poate folosi in locul zaharului la fel de frecvent si in aceeasi cantitati ca si zaharul. Trecerea de la zahar la xylitol sa se faca treptat, in decurs de 3-6 saptamani pentru ca organismul sa se poate obisnui.
Pe langa faptul ca xylitolul poate fi folosit la mesele principale in locul zaharului, din cauza ca se asimileaza lent, este o sursa de energie stabila, mentinand in tot acest timp nivelul de glicemie scazut, este indicat consumul acestuia si intre mese.
Utilizarea xylitolului in igiena bucala: Studii clinice dovedesc faptul ca, un consum zilnic de 4-12 g de xylitol previne aparitia cariilor dentare.
Informatii nutritionale:
Valoare energetica - 240 Kcal
Proteine- 0 g
Hidrati de carbon - 100 g
Grasimi - 0 g
Xylitol 100%, cantitate -
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comanda