Ai nevoie de ajutor? 0728.001.177
Luni - Vineri, intre 9:30 si 18:30
Data estimativa a livrarii: 24 - 48 de ore
Tarif Livrare: Lei
A fost adaugat la favorite!
0728.001.177
Luni - Vineri, intre 9:30 si 18:30
Descriere scurta:
Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent. Joaca un rol decisiv in formarea epiteliului nervilor (numit invelis de mielina, intrucat este constituit din proteina numita mielina), deficitul lui cronic provoaca distrugerea ireversibila a nervilor.
Vitamina B12 se intalneste numai in produse de provenienta animala; cantitatile mai mari sunt continute in carne (ficat, rinichi si inima). Un procent destul de mare de vitamina B12 apare in laptele praf degresat, in unele produse marine (crab, somon, sardea) si in galbenusul de ou.
O cantitate medie de vitamina se gaseste in carnea de vita, de porc, de gaina, in pestele de apa dulce, precum si in produse de provenienta marina (ton, cambula). Laptele dulce si cascavalul de casa contin cantitati minime.
Beneficiile aduse organismului:
- participa la inmultirea celulelor, proces comun tuturor celulelor vii. Are o importanta deosebita pentru tesuturile care se inmultesc intens: celulele sangelui, celulele pielii si celulele mucoasei intestinale.
- joaca un rol decisiv in formarea epiteliului nervilor (numit invelis de mielina, intrucat este constituit din proteina numita mielina), deficitul lui cronic provocand distrugerea ireversibila a nervilor.
Organismele unor oameni asimileaza prost vitamina B12 din tractul gastrointestinal, din diferite cauze: afectiuni ale tractului intestinal (boala Crohn sau colita nespecifica ulceroasa), sindromul asimilarii insuficiente si alte tipuri de sensibilitate profunda la alimente, care provoaca inflamatii ale intestinelor si diaree cronica.
Ingrediente:
Administrare:
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comanda